Skip to main content

Bij 2Polished is onze specialiteit het poederlakken van velgen! We hebben meer dan 7500 kleuren en we kunnen ook kleuren op maat maken! Van basis RAL-kleuren tot candy kleuren of metallics, bijna alles is mogelijk!Alsook ’two-tone’ (2 kleuren op één velg/onderdeel) Hoe gaan we te werk:

Het velgen poederlak-proces:

1

Wielen demonteren

Vooraleer we kunnen poederlakken dienen de banden gedemonteerd te worden en moeten we de wielen van de wagen demonteren. Het is mogelijk om dit door ons te laten doen in de werkplaats of je kan zelfs je wagen bij ons achterlaten! Zo kunnen wij de velgen volledig poederlakken zowel binnen als buitenkant. Dit zorgt voor een goede bescherming van de velgen om corrosie in de toekomst volledig uit te sluiten.
2

Banden demonteren

Vooraleer we kunnen lakken moeten de banden gedemonteerd worden. Ook al zijn de velgen beschadigd klinkt dit vrij simpel maar dit moet toch met de nodige zorg gebeuren. Van laagprofielbanden, runflats tot getrokken banden, bij 2Polished hebben wij alle benodigde apparatuur om de banden met de nodige zorg en schadevrij te demonteren.
3

Ontlakken en stralen

Ongeacht de staat van de velgen, is het nodig van deze te ontdoen van oude laklagen en corrosie, zodat we een goede ondergrond hebben waar de poederlak perfect op kan hechten. Velgen worden eerst gepoetst en ontdaan van remstof en ander vuil waarna deze worden ontlakt en ontdaan van eerdere lak. Daarna worden de velgen volledig gestraald aangezien wij vinden dat dit de beste hechting is voor poederlak.
4

Poedercoaten van de velgen

Eens de velgen voorbereid en klaar zijn om te coaten, worden deze elektrostatisch geladen alsook het poeder. Het opgeladen poeder wordt aangetrokken door de geladen velg en het poeder 'kleeft' aan de velg. Nadien worden de velgen in een oven afgebakken op 180°C voor een specifieke tijd naargelang de poeder die er gebruikt wordt. Dit varieert van het aantal lagen, kleur en zelfs het materiaal waaruit de velg is gemaakt.
5

Monteren en balanceren van de banden

Dit is iets waar het meestal kan mislopen.Daarom hebben wij ook besloten van dit in eigen atelier te voorzien. Niet enkel goed materiaal maar de benodigde ervaring,kennis en 'know-how' is nodig bij het schadevrij monteren van de banden op vers opgemaakte velgen. We balanceren je velgen perfect en maken gebruik van zilveren en zwarte balanceergewichten. Indien nodig worden de gewichten ook enkel langs de binnenkant gemonteerd zodat dit geen afbreuk doet aan de buitenzijde.

Een deel van ons werk